Om oss

Det hela startade 1923 då Sigurd Larsson fick i uppdrag att bygga en skola utanför Hjo. Han hade då utbildats till byggmästare med stöd av sin familj då det fanns ett behov i byn av någon som kunde rita, konstruera och bygga hus. Det blev en utmärkt och välbyggd skola så Sigurd Larsson fick efter hand nya uppdrag. Eftersom han kunde visa på resultat blev hans kunskaper allt mer efterfrågade.

1925 flyttade han till Tidaholm som vid denna tid var en ort som industrialiserades allt mer tack vare bilmärket Tidaholm som vid denna tid var rikskänt. Förnamnet Sigurd förkortades här till Sig vilket fortfarande finns kvar i företagsnamnet.

På 30- och 40-talet behövde orten bostäder och kommersiella lokaler till den växande befolkningen. Sig var då framgångsrik med sitt breda kontaktnät. Han var effektiv och handlingskraftig och begreppet ”det ordnar Sig” blev så pass känt att det även användes som företagets slogan.

1973 togs familjeföretaget över av Hans Larsson och affärsidén började skifta från bygg till förvaltning av fastigheter. Idag ägs företaget av Sigurds barnbarn Magnus Larsson och företaget har inte kvar byggverksamhet utan satsar idag helhjärtat på uthyrning av lägenheter och affärslokaler.

Sigurd Larsson är idag ett av stadens största privata fastighetsföretag och strategin fortsätter att vara centrala fastigheter åt Tidaholmarna.